martes, 29 de octubre de 2013

COED- DESCRIPCIÓ A PARTIR D’UNA IMATGE

La Rosa Soler ens va proposar una nova activitat, aquesta consistia en fer una descripció d’una persona de la classe i escollir una fotu. La fotografia havia de parlar per ella mateixa i a més a més havia de tenir un peu de fotu.


Aquesta ha estat la meva fotografia.

SER FELIÇ ÉS FÀCIL

domingo, 27 de octubre de 2013

La veu

La veu és el so emès per l'ésser humà quan parla, crida, canta, etc.

La veu és una capacitat de l'ésser humà que implica a tot el seu cos, en la seva totalitat física i psíquica. Es pot reconèixer una persona per la seva veu, i aquesta determina el seu estat anímic. La veu està íntimament lligada a la personalitat de cada individu, atès que és l'emanació de la seva afectivitat i de la seva sensibilitat, així com el reflex de la seva individualitat tant fisiològica com psicològica.


A COED vam fer un exercici amb la veu i la nostra postura. L’objectiu d’aquest era que veiéssim que la nostra veu canviava segons la postura.







viernes, 25 de octubre de 2013

RSS

RSS és una família de formats de canals web XML utilitzat per a publicar continguts actualitzats sovint com ara llocs de notícies, weblogs opodcasts, i per mitjà del qual es pot compartir la informació i usar-la en altres llocs web o programes. És en essència una sindicació de continguts.
El principal avantatge del sistema és l'agilitat, ja que es fa innecessari haver de descarregar les imatges i els altres elements de la web, descarregant-ne només els titulars. I també el fet de poder adjuntar el contingut de molts llocs web en un sol espai.

Un programa que utilitza RSS s'anomena agregador, i n'hi ha de molts tipus. Incrustats a navegadors web, widgets per l'escriptori, en programes de correu electrònic, en pàgines web dedicades i en programes dedicats.

Per més informació cliqueu en el següent enllaç:  http://ca.wikipedia.org/wiki/RSS



jueves, 24 de octubre de 2013

Composició del text

A la classe de COED vam estar parlant de la composició del text, el qual pot ser oral o escrit.


El procés de comunicació escrita no és lineal  ja que no segueix un ordre concret, no passa per les diferents etapes de manera lineal fins arribar a la redacció final.

La composició d'un text és analitzar el procés cognitiu, és a dir, el mental de l'elaboració del text.
Aquest procés es divideix en tres etapes:

- Planificació
- Composició
- Revisió

Planificar: És reflexionar. S'ha de dur a terme una estratègia determinada per recollir, seleccionar i ordenar la informació que volem transmetre.

- Anàlisi de la situació comunicativa:
S'ha de tenir en compte a qui volem escriure, la qual cosa condiciona el grau de formalitat ( col·loquial, familiar, neutre...), la fórmula de tractament ( tu, vostè, vos...), el gènere ( home o dona) i per últim la varietat dialectal.

-També s'ha de tenir en compte sobre que vull escriure, és a dir, el tema.

Pensar per què vull escriure ( objectius) que són:
· convèncer, persuadir, donar plaer, informar.

Hi ha diferents tipus de text:
· funció narrativa, descriptiva, explicativa i persuasiva.

Per últim, saber com ho vull escriure, és a dir, l'estructura i l'extensió.

-Recollida de la informació:
Fer una pluja d'idees, documentació, dins la qual hem d'intentar respondre les 6W: what, who, where, when, why, whom i per acabar, prendre apunts.

- Selecció i ordenació de la informació:
Selecció de les idees, ordenació de les idees, tècniques de d'agrupació i tècniques d'ordenació, la qual pot ser per numeració o esquema.


La redacció: És transformar els plans i les idees en llenguatge escrit, coherent. estructurat d'una manera determinada i amb uns trets estilístics concrets, tenint en compte la coherència, la cohesió, l'adequació, la correcció i la variació.

- Estructura del text:
El paràgraf: Es desenvolupa una idea, té vida pròpia s’entén per si sol, distribució de les idees en paràgrafs, les idees complexes se solen desenvolupar en més d'un paràgraf.
Hi ha diferents tipus de paràgrafs, introductoris, expositius i conclusius.

Els connectors: Són elements de cohesió textual, que organitzen i relacionen els paràgrafs i les frases a l'interior del text i serveixen per fer explícit al lector  l'esquelet de l'escrit.

Els tipus de connectors:

-Conjuncions i locucions conjuntives ( però, i, o, per tal que)
-Preposicions i locucions prepositives ( a causa de, gràcies a)
-Adverbis i locucions adverbials ( Abans d’ahir, d'una banda...)
-Altres paraules o expressions ( Recapitulant, és a dir, hi havia una vegada...)

Les funcions dels connectors: senyalitzar, organitzar, relacionar.

La puntuació: la coma, el punt i coma, el punt, els dos punts, els punts suspensius, els signes d'entonació, els parèntesis, els guions i les cometes.

L'estil: adequació, claredat, precisió, concisió, variació i altres consells d'estil com evitar els adverbis acabats en -ment...

La revisió: La revisió és examinar, és avaluar el que hem escrit, decidir si compleix les nostres expectatives i si convé modificar-lo per tal de millorar-lo.

Revisió de continguts: coherència, cohesió i adequació.
Revisió gramatical i de convencions: correcció i variació.


miércoles, 23 de octubre de 2013

LAND ART

En aquesta nova entrada parlaré de Land Art, un estil que hem treballat amb la Roser.

És un moviment artístic que sorgí als Estats Units  a finals dels anys 60 i principis dels 70 en el que el paisatge i l'obra es troben inexplicablement relacionats. Es refereix també a un art creat en la naturalesa, utilitzant materials naturals com pedres, fulles o terra.

Les escultures no es situen en el paisatge, sinó que el paisatge és el mitjà de la seva creació. Sovint les obres es troben en espais oberts, lluny de la civilització i són susceptibles de patir canvis i l’erosió pròpies de les condicions naturals.

La finalitat d’aquest art és produir emocions plàstiques en l’espectador, és a dir, l’objectiu principal d’aquest corrent és alterar el paisatge amb un sentit artístic, intentant produir efectes i sensacions a l’observador.
Nosaltres vam crear un peix a partir d'elements naturals, cadascun d’aquests elements representaven una simbologia.

SIMBOLOGIA:

´  Petxina: sort
´  Pedra volcànica: força
´  Sorra: suavitat tranquil·litat, silenci


Aquesta ha estat la nostre petita obra d’art.


SCOOP IT


És una eina de curació,  de compartiment de la vigilància i de seguiment de continguts webs sobre un tema concret, el qual està presentat sota el format d’un diari digital a temps real.
El seu real atractiu es que qualsevol persona pot ser editor d’una revista digital, organitzar-la i compartir pàgines seleccionades i interessants sobre una determinada temàtica.

Bàsicament consisteix en dues etapes:

- La primera es basa en cerca i selecció de fonts de vigilància relatives amb un tema concret, el qual es defineix amb paraules claus, com per exemple educació, infantils, infants, escola, entre d’altres.

- En segon  lloc, finalment, consisteix en la curació de continguts, on l’usuari tria les pàgines webs que vol compartir, les quals es publiquen a l’instant. Així doncs, es basa en el compartiment de la vigilància online.

Aquí podeu veure un video: 


martes, 22 de octubre de 2013

El bloc dels nens i nenes de la cuca fera


Avui en dia, hi ha un munt de blocs a internet que tracten sobre l’educació Infantil.
He escollit : El bloc dels nens i nenes de la cuca fera.

Els autors d'aquest bloc són els mestres de l'escola, tot i que aquests han comptat amb l'ajuda dels nens i nenes per poder crear aquest bloc, aquí apareixen fotografies i vídeos de les activitats que es realitzen a l'escola.

Aquí us deixo la web del blog.


JUGUEM AMB EL FANG!

Avui, parlaré d'una activitat que hem realitzat a plàstica.

Aquesta activitat consistia en experimentar noves sensacions amb el fang. Per grups hem  preparat tres cubells i en cadascun d'ells hi havia fangs de diferents textures, amb aquests havíem de jugar i buscar diferents sensacions.







Quan ja feia una estona que jugàvem amb fang, hem canviat de materials, aquest cop hem experimentat amb aigua, farina i pigment blau, tots aquests barrejats donaven lloc a una mena de “ xicle”. L’altre material estava composat de sucre barrejat amb aigua i pigment de color vermell.  Quan ja teníem aquests 5 material a sobre la taula, la Roser ens ha proposat crear l’habitatge d’uns animals amb els materials que ja teníem.

Aquest ha estat el resultat:























jueves, 17 de octubre de 2013

CERCLE CROMÀTIC

Benvolguts a una nova entrada.

Dilluns vam fer una nova activitat, vam treballar el cercle cromàtic. Aquest és un cercle creat a partir dels tres color primaris que són: groc, cian i magenta. Un cop ho havíem entès, ens va explicar les pèrdues de saturació. Aquestes es donen quan barrejem qualsevol color del cercle cromàtic amb blanc o negre, però també podem trobar-la la barrejant els tres color primaris.


Abans de donar per finalitzada aquesta activitat, ho vam haver de posar en pràctica.



miércoles, 16 de octubre de 2013

Competència comunicativa

A la classe de COED hem parlat sobre la competència comunicativa

Una competència comunicativa és allò que un parlant necessita per saber comunicar-se de manera eficaç en contextos culturalment significants , és a dir, saber com actuar en un context o en un altre depenent de la cultura. Quan diu "de manera eficaç" vol dir que el parlant tingui el resultat que tu esperes.

Els components de la competència comunicativa són quatre tipus de coneixements i habilitats:

-    Competència lingüística/gramatical: Fa referència a les classes de llengua, al domini del codi lingüístic ( oral i escrit) i s’ocupa de: el nivell fonològic, el nivell morfològic, el nivell sintàctic i el nivell lèxic semàntic.
-   
    Competència sociolingüística: Fa referència a les regles socioculturals d'ús. S'ocupa de: la situació dels participants, els propòsit de la interacció i les normes i convencions de la interacció.
-          
     Competència discursiva: Fa referència a la combinació de formes gramaticals i significats per aconseguir un text coherent i cohesionat en qualsevol gènere. S'ocupa de: la cohesió de la forma i la coherència en el significant. 

-   Competència estratègica: Fa referència a les estratègies de comunicació verbal i no verbal que es poden utilitzar per: compensar deficiències provocades per limitacions i insuficiències és a dir, no saber expressar una idea per falta de paraules o no tenir prou paraules per expressar una idea.

    A continuació la Rosa ens ha mostrat aquest vídeo, el qual és un vídeo currículum i ens explica com es aquesta d'ona mitjançant paraules. Penso que aquest es molt original i divertit.

    

sábado, 12 de octubre de 2013

Creative Commons




Avui us parlaré de les llicències que hi ha en els documents, imatges i vídeos que trobem a Internet, i l'ús que en podem fer.
En  primer lloc, abans de copiar o descarregar qualsevol document, hem de saber si té llicència Creative Commons, és a dir, si és quelcom lliure per a tothom o té una llicència de privacitat, el/la qual no es pot agafar.


Les lliçències es crean a partit d'aquestes 4 condicions:


Amb aquestes condicions es poden generar les sis combinacions que produeixen les llicències Creative Commons:

 Reconeixement (by): Es permet qualsevol explotació de l'obra, incloent una finalitat comercial, així com la creació d'obres derivades, la distribució de les quals també està permesa sense cap restricció.


 Reconeixement – NoComercial (by-nc): Es permet la generació d'obres derivades sempre que no es faci un ús comercial. Tampoc es pot utilitzar l'obra original amb finalitats comercials.


Reconeixement – NoComercial – CompartirIgual (by-nc-sa): No es permet un ús comercial de l'obra original ni de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la qual regula                                     l'obra original.


Reconeixement – NoComercial – SinObraDerivada (by-nc-nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.


Reconeixement – CompartirIgual (by-sa): Es permet l'ús comercial de l'obra i de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la qual regula l'obra original.

Reconeixement – SinObraDerivada (by-nd): Es permet l'ús comercial de l'obra però no la generació d'obres derivades.




A continuació us adjunto la pàgina web per més informació:


http://es.creativecommons.org/blog/licencias/





YouTube

Com editar un video al YouTube?

Primer has de grabar el video, un cop fet això, t’has de fer un conte al Youtube.

A continuació has de penjar i publicar el video, quan aquest ja esta publicat, pots editar-lo i posar-li molts efectes com per exemple: la saturació de la llum, etiquetes etc.

En Jordi ens va proposar crear un video i editar-lo, aquest ha estat el nostre resultat:



viernes, 11 de octubre de 2013

Articles de lectura

Bon dia!

Avui us mostraré el resum que hem fet en grup d’un text anomenat  “ Un tramvia anomenat text”.

Un cop acabada la lectura del text i fet el resum, hem hagut d’explicar les idees més rellevants a la classe.

Aquest ha estat el nostre resum:

Comunicar significa posar en comú  alguna cosa entre un emissor i un receptor.  L’emissor és aquell que envia el missatge codificat i el receptor és qui el rep, el descodifica i l’interpreta. Per fer arribar aquest missatge és imprescindible un codi.

En la comunicació hi trobem el text, aquest és el resultat d’aplicar un codi al missatge. Per arribar al receptor, el text necessita un canal; n’hi han dos, l’oral i l’escrit. Alhora d’interpretar un text és essencial el codi.

A més a més també hem de tenir en compte el context, és a dir les circumstàncies que envolten el text.


Per últim cal remarcar que perquè és pugui dur a terme la comunicació han de ser presents tots aquests elements.