miércoles, 16 de octubre de 2013

Competència comunicativa

A la classe de COED hem parlat sobre la competència comunicativa

Una competència comunicativa és allò que un parlant necessita per saber comunicar-se de manera eficaç en contextos culturalment significants , és a dir, saber com actuar en un context o en un altre depenent de la cultura. Quan diu "de manera eficaç" vol dir que el parlant tingui el resultat que tu esperes.

Els components de la competència comunicativa són quatre tipus de coneixements i habilitats:

-    Competència lingüística/gramatical: Fa referència a les classes de llengua, al domini del codi lingüístic ( oral i escrit) i s’ocupa de: el nivell fonològic, el nivell morfològic, el nivell sintàctic i el nivell lèxic semàntic.
-   
    Competència sociolingüística: Fa referència a les regles socioculturals d'ús. S'ocupa de: la situació dels participants, els propòsit de la interacció i les normes i convencions de la interacció.
-          
     Competència discursiva: Fa referència a la combinació de formes gramaticals i significats per aconseguir un text coherent i cohesionat en qualsevol gènere. S'ocupa de: la cohesió de la forma i la coherència en el significant. 

-   Competència estratègica: Fa referència a les estratègies de comunicació verbal i no verbal que es poden utilitzar per: compensar deficiències provocades per limitacions i insuficiències és a dir, no saber expressar una idea per falta de paraules o no tenir prou paraules per expressar una idea.

    A continuació la Rosa ens ha mostrat aquest vídeo, el qual és un vídeo currículum i ens explica com es aquesta d'ona mitjançant paraules. Penso que aquest es molt original i divertit.

    

No hay comentarios:

Publicar un comentario