sábado, 12 de octubre de 2013

Creative Commons




Avui us parlaré de les llicències que hi ha en els documents, imatges i vídeos que trobem a Internet, i l'ús que en podem fer.
En  primer lloc, abans de copiar o descarregar qualsevol document, hem de saber si té llicència Creative Commons, és a dir, si és quelcom lliure per a tothom o té una llicència de privacitat, el/la qual no es pot agafar.


Les lliçències es crean a partit d'aquestes 4 condicions:


Amb aquestes condicions es poden generar les sis combinacions que produeixen les llicències Creative Commons:

 Reconeixement (by): Es permet qualsevol explotació de l'obra, incloent una finalitat comercial, així com la creació d'obres derivades, la distribució de les quals també està permesa sense cap restricció.


 Reconeixement – NoComercial (by-nc): Es permet la generació d'obres derivades sempre que no es faci un ús comercial. Tampoc es pot utilitzar l'obra original amb finalitats comercials.


Reconeixement – NoComercial – CompartirIgual (by-nc-sa): No es permet un ús comercial de l'obra original ni de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la qual regula                                     l'obra original.


Reconeixement – NoComercial – SinObraDerivada (by-nc-nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.


Reconeixement – CompartirIgual (by-sa): Es permet l'ús comercial de l'obra i de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la qual regula l'obra original.

Reconeixement – SinObraDerivada (by-nd): Es permet l'ús comercial de l'obra però no la generació d'obres derivades.




A continuació us adjunto la pàgina web per més informació:


http://es.creativecommons.org/blog/licencias/





No hay comentarios:

Publicar un comentario