viernes, 27 de diciembre de 2013

Concepció de la naturalesa de l'aprenentatge amb ordinador. BENJAMIN BLOOM

Aquesta classificació parteix de la que Benjamin Bloom i altres col·laboradors (1956)  van fer per classificar les activitats educatives i que és coneix com taxonomia de Bloom. 
Una de les seves aportacions va ser que aquestes estaven graduades de més senzilles a més complexes.

Dels tres dominis d'activitats educatives que és van definir: Domini cognitiu, afectiu i psicomotor, parlarem del domini de les habilitats cognitives ja que va ser el que posteriorment, l'any 2000, és va revisar, incorporant les accions en forma de verbs com a fonament de les capacitats.


A continuació podeu observar el canvi que va patir la taula de la Taxonomia de Bloom.






TAULA DE LES EINES I RECURSOS TIC'S CLASSIFICATS EN DIFERENTS HABILITATS COGNITIVES





Twitter


La xarxa permet enviar missatges de text pla de curta longitud, amb un màxim de 140 caràcters, anomenats tweets, que es mostren a la pàgina principal de l'usuari.

Els usuaris poden subscriure's als tuits d'altres usuaris a això se li anomena "seguir" i als usuaris abonats se'ls crida "seguidors", "followers" i de vegades tweeps10.
Per defecte, els missatges són públics.



Actualment twitter és la xarxa social més utilitzada.


Logo twitter extret de...




sábado, 21 de diciembre de 2013

Web 2.0

El terme Web 2.0  s’associa habitualment amb les aplicacions web que faciliten la compartició interactiva d’informació, el disseny centrat en l’usuari i la col·laboració dins el World Wide Web.

Alguns exemples del Web 2.0 serien les comunitats basades en web, els llocs de P2P, els wikis i els blogs. Un lloc Web 2.0 permet interactuar amb altres usuaris o canviar el contingut del lloc; enfront dels llocs web no interactius on els usuaris es limiten a mirar passivament la informació que se'ls proporciona.

La Web 2.0 ha originat la democratització dels mitjans fent que qualsevol persona tingui les mateixes possibilitats de publicar notícies que un periòdic tradicional. Grups de persones creen blogs que al dia d'avui reben més visites que les versions online de molts diaris.


Per saber més informació sobre les Web 2.0 fes click aquí




PicMonkey

Una eina online gratuïta para tot el que té a veure amb l'edició d'imatges i el retoc fotogràfic.
També és molt fàcil d'utilitzar i ni tan sols precisa que ens registrem.

Al lateral dret hi trobem totes les eines que tenim disponibles per retocar i millorar qualsevol de les nostres fotografies. 
Després de pujar la imatge que desitgem editar, només hem d'acudir al menú d'eines i seleccionar la que ens interessa. Podem realitzar algunes de les tasques més comunes en l'edició de fotografies, com és retallar-les, redimensionar-les, girar-les, ajustar els colors, etc. 

No obstant això, per la qual cosa que més destaca és per la gran quantitat d'efectes que podem aplicar a les imatges .


Aquí podeu veure alguns efectes.




Imatges de Cristina Martín

viernes, 20 de diciembre de 2013

Decàleg comú " Com parlar bé en públic"

A la classe de COED, hem elaborat un decàleg entre tots del llibre “ Com parlar bé en públic”.

A continuació podeu veure el resultat final del nostre decàleg.

1. Controlar els nervis:  S'aconsegueix acceptant que estem nerviosos i evitant els tics. No és aconsellable posar-se darrera una taula.

2. Elaboració i preparació d’un bon  guió, aquest cal que estigui molt ben estructurat, seguint l’ordre següent: introducció, desenvolupament i conclusió. El guió és aquella eina que només és per a tu.

3. Domini de la llengua: correcció lingüística.

4. Discurs clar, precís i breu: Aquests trets s'aconsegueixen amb frases curtes, és a dir simples i seguint l'ordre lògic de les idees (subjecte + verb+ complements). És molt important dominar el tema del qual estem tractant per poder transmetre els conceptes de manera clara i entenedora.

5. Tenir clar l’objectiu del discurs: Convèncer i persuadir. 

6. Estar atent a la reacció del públic. Hem de donar molta importància a la mirada (feedback).

7. Correcte posició corporal: Per aconseguir una bona expressió corporal cal mostrar les mans i el cos sencer, no tocar-se la cara, no creuar les cames, tenir els peus separats i alineats etc. És aconsellable no estar darrere la taula.

8. La veu: és el nostre instrument per comunicar-nos, és un tret d’identitat i una eina de treball. El volum o intensitat, s’ha d’anar variant, la velocitat, no ha de ser ni molt lenta ni molt ràpida. També és molt important la vocalització i articulació.

9. Mitjans audiovisuals: Fer ús d’aquests, però sense abusar-ne, només utilitzar-lo com a element de suport del discurs.

10. Respiració profunda i pausada.

Aquests son els 10 punts més importants els quals hem de tenir en compte alhora d’expressar-nos i sobretot fer presentacions.




Aplicacions del Chrome

En Jordi ens ha ensenyat a utilitzar el Google Chrome.

Google Chrome és un navegador que combina un disseny minimalista amb una tecnologia sofisticada per fer que la Web sigui més rapida i segura

A continuació us explico el que hem après:

-Obrim una pestanya i cliquem a la pestanya desplegable que tenim a la dreta (part de dalt) i anem a Configuració. Un cop aquí, cliquem a Extensions ( part esquerra). Per finalitzar cliquem a Obtenir més extensions i apareixerà la botiga de Google Chrome.


Importància de les etiquetes

Les etiquetes són elements que permeten classificar fàcilment les entrades i identificar-les

Per posar una etiqueta en el teu blog, has d’anar a "Disseny", tot seguit a "Entrada Nova" i a la part dreta hi ha un apartat que hi posa "Etiquetis". Les etiquetes utilitzades anteriorment es mostren sota, per la qual cosa només has de fer clic en elles per afegir-les a l'entrada.

Les etiquetes són molt útils si tractes molts temes diferents en el blog, ja que els lectors podran consultar d'una vegada, per exemple, totes les teves entrades sobre viquipèdia, padlet, webquest etc, d’aquesta manera també és una forma de tenir el blog ordenat.






Les 4 metàfores

Fa uns dies en Jordi ens va parlar dels ordinadors a través de quatre metàfores:
A través d'aquestes metàfores s'explica com la tecnologia ens pot ensenyar o com ens pot ajudar a aprendre en funció del paper que ha de jugar l'ordinador.

Les 4 metàfores són les següents:

-La metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor:

 Fa referència al programari que reprodueix el model tradicional d'ensenyament-aprenentatge.
 L'ordinador tutoritza el procés d'aprenentatge realitzat per l'estudiant, és a dir, l'ordinador actua com a docent, aquest ensenya i avalua.


Alguns del programes que permeten treballar l’ordinador com a tutor són els següents:



-La metàfora de la contrucció: l'ordinador com a alumne:

Aquesta és una visió de l'ús educatiu de l'ordinador centrat en l'alumne.
 Ell és qui controla la màquina i no a l'inrevés.

Alguns dels programes que ens permeten treballar l'ordinador com a alumne són:





-La metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador

Són sistemes tancats en els que l'usuari pot manipular diversos paràmetres però no afegir-ne de nous.En aquest cas no ens ensenya, ni tampoc l'ensenyem nosaltres a ell com en els casos anteriors, sinó que nosaltres aprenem deduint i experimentant.
 Permeten un aprenentatge per descoberta.

Alguns dels programes que ens permeten treballar l'ordinador coma eina són:




-La metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina:

L'ús de l'ordinador com una eina de treball és habitual en la nostra vida diària.
Els infants haurien de treballar des de ben petits amb eines que els hi permetin gestionar i organitzar la informació i emprar eines de suport a la comunicació.

Netvibes

Què és un agregador?

Un agregador o agregador de notícies és un tipus de programari que permet recuperar sindicació de continguts web mitjançant formats com RSS, Atom o d'altres en format XML. Aquest tipus de continguts són publicats per weblogs, podcasts, blogs, i webs. Els agregadors redueixen els temps necessari i l'esforç destinat a trobar les notícies que s'han renovat, creant un espai únic d'informació o "diari personal". Un agregador és capaç de subscriure a un "feed", buscar nous continguts en uns intervals determinats per l'usuari, i recuperar els continguts desitjats.

Netvibes, un agregador

Netvibes és un Servei web que actua com un escriptori virtual personalitzat, que permet molt ràpidament la configuració d’una pàgina d’inici que contingui Feeds Favorits, notes de text, informació meteorològica, de borsa, etc. Aplicació molt similar a la Pàgina Principal personalitzada de Google (iGoogle) o Windows Live.

Funcionament Netvibes

Visualment s’organitza en solapes o pestanyes, on cadascuna d’elles forma un agregador de diversos mòduls i widgets desplaçables prèviament definits per l’usuari. Aquests mòduls actuen també com a petites finestres, el contingut del qual, es genera a través d’un altre Servei web o bé es forma com a una nova miniaplicació.
Alguns dels exemples dels serveis que pot incloure són multibuscadors per diversos servidors (Google, Yahoo,…), webmails tipus Gmail, Fotos i vídeos de YouTube, Google videos i Flickr, a més de molts altres serveis, alguns dels quals són gadgets.

                                     http://ca.wikipedia.org/wiki/Agregador


miércoles, 18 de diciembre de 2013

Identitat i Territori

Avui us parlaré del treball d’Identitat i territori que hem hagut de fer en parelles a les assignatures de COED i GTIC .

Aquest treball consistia en realitzar una exposició roal amb suport TIC, aquesta havia de tractar sobre un tema emocional que compartíssim les dues parelles.

Jo ho vaig fer amb la Ethel i la nostra presentació parlava sobre el Ballet.
Al principi no teníem gaire clar quin seria el nostre tema de treball, però parlant, vam descobrir que ens unia el ballet. Les dues hi hem dedicat molts anys, encara que ara ja fa uns quants anys que no en fem.
 El ballet ha format una gran etapa de les nostres vides.




Després de veure aquest Prezi, m’agradaria que veiéssiu el ballet amb uns altres ulls, i que darrere d’aquesta dansa hi ha molts més valors. Està clar que a tothom no se li dóna bé ballar, dibuixar, cantar.. per això hem de saber quines són les nostres aptituds per poder-les potenciar.




Bon comunicador


A les classes de GTIC i COED hem estat treballant: Què és ser un bon comunicador? I per què? 

Hem creat un bloc ja que en aquestes dues assignatures ens han proposat fer un treball on haurem de seguir a un bon comunicador, a més a més de conèixer totes aquelles qualitats que aquest  ha de tenir .
Nosaltres hem triat en Xavier Sala i Martín.

Qui és?

Xavier Sala i Martin,  nascut el 17 de juny de 1963 a Cabrera de Mar  (Maresme) és un economista estatunidenc d’origen català. Catedràtic de la Columbia University molt conegut també per les seves aparicions en mitjans de comunicació i per diversos articles.








 Quins temes tracta?

Els temes que més tracta són sobretot d'actualitat com per exemple, temes econòmics, polítics la independència de Catalunya etc...


Conclusió
Considerem que és un bon comunicador perquè tracta la informació de manera subjectiva, utilitzant l’humor i és això un dels trets que el fa destacar. A més, a més, quan ha de donar la seva opinió ho fa de manera respectuosa i educada, sempre respectant els altres punts de vista i les diverses opinions.
Al llarg d’aquests mesos, ens hem estat documentant mitjançant vídeos, conferències, programes on col·labora i, sobretot, a través de les xarxes socials, com Twitter i Facebook, amb els quals hem descobert 
la seva manera d’actuar i comunicar i tot el què fa en el seu dia a dia.



Si vols saber més informació fes click aquí


sábado, 14 de diciembre de 2013

Pronunciació LL

La Rosa Soler ens ha fet fer un exercici per treballar la ll.
 Ens ha dit que ens havíem de separar en dos grups depenent si sabies pronunciar-la o no. Tot seguit hem dit unes paraules, les quals estaven escrites a la pissarra i contenien la ll en diferents posicions, les paraules han estat les següents:
        
-      - Lluna
-      - Llibre
-      - Llapis
-      - Allò
-      - Calleu
-      - Cavall

Un cop dites aquestes paraules, les dues fileres han variat.


Aquesta activitat ha sigut útil, ja que aprens dels teus errors i així pots anar millorar durant el curs.




Segona part de recitació de poemes

Benvinguts,

Avui ha estat el segon dia de recitació de poemes.
S'han recitat poemes de Joan Maragall, Miquel Martí i Pol, Salvador Espriu etc.
El poema que més m’ha cridat l’atenció ha estat el següent, desitjo que us agradi.

Si em veus. Salvador Riera.


TINC ALZHEIMER

Si em veus i te n'adones que no hi veig, 
Mira'm.

Si em veus i te n'adones que no hi sento,
Parla'm.

Si em veus i te n'adones que quequejo,
Escolta'm.

Si em veus i te n'adones que no et puc tocar,
Toca'm.

Si em veus i te n'adones que em cista moure'm,
Mou-me.

Si em veus i te n'adones que he caigut,
Aixeca'm.

Si em veus i te n'adones que tremolo,
Abraça'm.

Si em veus i te n'adones que ploro,
Deixa'm plorar.

Però no deixis mai de mirar-me, de parlar-me, d'escoltar-me, de tocar-me, de moure'm, d'aixecar-me, d'abraçar-me.

I per damunt de tot

No deixis mai d'estimar-me.