viernes, 20 de diciembre de 2013

Decàleg comú " Com parlar bé en públic"

A la classe de COED, hem elaborat un decàleg entre tots del llibre “ Com parlar bé en públic”.

A continuació podeu veure el resultat final del nostre decàleg.

1. Controlar els nervis:  S'aconsegueix acceptant que estem nerviosos i evitant els tics. No és aconsellable posar-se darrera una taula.

2. Elaboració i preparació d’un bon  guió, aquest cal que estigui molt ben estructurat, seguint l’ordre següent: introducció, desenvolupament i conclusió. El guió és aquella eina que només és per a tu.

3. Domini de la llengua: correcció lingüística.

4. Discurs clar, precís i breu: Aquests trets s'aconsegueixen amb frases curtes, és a dir simples i seguint l'ordre lògic de les idees (subjecte + verb+ complements). És molt important dominar el tema del qual estem tractant per poder transmetre els conceptes de manera clara i entenedora.

5. Tenir clar l’objectiu del discurs: Convèncer i persuadir. 

6. Estar atent a la reacció del públic. Hem de donar molta importància a la mirada (feedback).

7. Correcte posició corporal: Per aconseguir una bona expressió corporal cal mostrar les mans i el cos sencer, no tocar-se la cara, no creuar les cames, tenir els peus separats i alineats etc. És aconsellable no estar darrere la taula.

8. La veu: és el nostre instrument per comunicar-nos, és un tret d’identitat i una eina de treball. El volum o intensitat, s’ha d’anar variant, la velocitat, no ha de ser ni molt lenta ni molt ràpida. També és molt important la vocalització i articulació.

9. Mitjans audiovisuals: Fer ús d’aquests, però sense abusar-ne, només utilitzar-lo com a element de suport del discurs.

10. Respiració profunda i pausada.

Aquests son els 10 punts més importants els quals hem de tenir en compte alhora d’expressar-nos i sobretot fer presentacions.




No hay comentarios:

Publicar un comentario