viernes, 20 de diciembre de 2013

Netvibes

Què és un agregador?

Un agregador o agregador de notícies és un tipus de programari que permet recuperar sindicació de continguts web mitjançant formats com RSS, Atom o d'altres en format XML. Aquest tipus de continguts són publicats per weblogs, podcasts, blogs, i webs. Els agregadors redueixen els temps necessari i l'esforç destinat a trobar les notícies que s'han renovat, creant un espai únic d'informació o "diari personal". Un agregador és capaç de subscriure a un "feed", buscar nous continguts en uns intervals determinats per l'usuari, i recuperar els continguts desitjats.

Netvibes, un agregador

Netvibes és un Servei web que actua com un escriptori virtual personalitzat, que permet molt ràpidament la configuració d’una pàgina d’inici que contingui Feeds Favorits, notes de text, informació meteorològica, de borsa, etc. Aplicació molt similar a la Pàgina Principal personalitzada de Google (iGoogle) o Windows Live.

Funcionament Netvibes

Visualment s’organitza en solapes o pestanyes, on cadascuna d’elles forma un agregador de diversos mòduls i widgets desplaçables prèviament definits per l’usuari. Aquests mòduls actuen també com a petites finestres, el contingut del qual, es genera a través d’un altre Servei web o bé es forma com a una nova miniaplicació.
Alguns dels exemples dels serveis que pot incloure són multibuscadors per diversos servidors (Google, Yahoo,…), webmails tipus Gmail, Fotos i vídeos de YouTube, Google videos i Flickr, a més de molts altres serveis, alguns dels quals són gadgets.

                                     http://ca.wikipedia.org/wiki/Agregador


No hay comentarios:

Publicar un comentario